Kuka on kulttuurinvihaaja? Kulttuurinvihaaja!
There is nothing left to hate but culture. There is nothing left of culture but hate. 

 

Kulttuurinvihaaja on syntynyt, elänyt ja työskennellyt kulttuurin parissa ja siten luonut läheisen suhteen kulttuuriin. Ennen kulttuurinvihaaja rakasti kulttuuria. Mutta rakkaus kääntyi vihaksi kun viha alkoi hallita kulttuuria eikä toisin päin.

 

Kulttuuri on muotia. Kaikki puhuvat siitä. Sitä ei siis ilmeisesti ole tarpeeksi. Kuinka sitten on mahdollista, että myös kulttuurinvihaaja, joka aktiivisesti pyrkii karttamaan kulttuuria, hukkuu tarjonnan ja sisällön määrään??!!!?!!? Kulttuurintekijät ovat sitä mieltä, että heidän tekemistään ei arvosteta tarpeeksi ja kulttuuri on vaarassa. Mutta eikö kulttuuri ole vaarassa juuri siksi, että sitä tulee joka tuutista eikä kukaan enää jaksa niellä sitä kaikkea? Kulttuurista valtaosa jää nielemättä! Kulttuurin kaatopaikat näkyvät jo avaruuteen asti! Erityisen ärsyttävää on lukea löpinää siitä, että kulttuuri tai jokin sen osa-alue täytyy turvata ja pelastaa. Kulttuurin tehtävä on elää ajassa, ajan mukana! Vanhaa voi dyyggailla, okei, mut hei! You only live twice!

KULTTUURINVIHAAJA KYSYY 

Kuinka jännittävää meidän mielestämme olisi se, jos meille yhä tarjottaisiin näytelmät antiikin tyyliin? Jos saisimme lukea runoja kirjoitettuna niin vanhalla kielellä, ettemme ymmärrä sitä? Katselisimmeko vuosisadasta toiseen ihmeestä ymmyrkäisinä mykkäelokuvia?

 

Aivan kuin kulttuuri edes olisi ihmisten tuhottavissa tai pelastettavissa! Haloo!!!! Kulttuureja ja kulttuurintekijöitä on vihattu jo niin paljon, että jos ne sillä katoaisivat, ei kulttuurinvihaajallakaan olisi enää mitään asemaa täällä. Kulttuurinvihaaja onkin laatinut uuden taktiikan ja päättänyt hyökätä kulttuurin kimppuun sisältä päin. Siis sisällöstä!

 

Totuus on täällä sisällä! THE TRUTH IS IN HERE!!!!

 

Kyllä, kulttuurinvihaaja on sitä mieltä, että kaiken voi sanoa myös englanniksi.